Beastie Respond

Den 24-årige musiker, producer og DJ, Tobias Pedersen aka. Beastie Respond, har, med sin blanding af basmusik, analoge synths og 80'er referencer, skabt international opmærksomhed omkring sit navn. Han har booket producere som dBridge, Instra:mental, Rustie og Com Truise til at spille i København, og med udgivelsen af debutalbummet 'Fictitious Nostalgia', baner han sin egen vej til udenlandske spillejobs.

Beastie Respond har huseret på den københavnske bas-scene i en del år efterhånden. Han har spillet i metroen under STRØM Festival og på festivaler som Trailerpark og Bas Under Buen inden han i 2012 havde sin debut på Roskilde Festival's Apollo Scene.

Tobias' musikalske karriere starter dog en del år tidligere som trommeslager i reggae- og skabandet Teknisk Uheld, og det er netop i forbindelse med bandets koncerter, at han blev introduceret til dj-kulturen og drum'n'bass. Det var specielt mixes fra Renegade Hardware og Autonomic, der inspirerede ham, og han besluttede sig for at prøve sine egne producerevner af under navnet Beastie Respond.

I 2010 startede han som DJ på Dunkel Bar i København, og fik i løbet af et par måneder sit eget residency OTTOMAN, der primært fokuserede på den moderne basmusik's forskellige genrer.
Navne som dBridge, Instra:mental, Loxy, Rockwell, Commix, Rustie, Com Truise og Boddika har igennem tiden spillet på klubben og Tobias knyttede sine første bånd til udlandet.

Sideløbende signede han en pladekontrakt med danske TEAL Recordings og udsendte i 2011 debut ep'en "Syncopy", med et Blawan-remix af nummeret på b-siden. Begge numre opnåede en del dj-support og radio airplay, ikke mindst i England, hvor remixet bl.a. blev spillet på BBC Radio 1 som åbner i Modeselektor's Essential Mix. Siden har Beastie Respond udgivet endnu en EP på TEAL og en EP på Surfase Records inden han af Soundvenue blev udråbt som Breaking Sound 2013.

Med udgivelsen af det kritikerroste debutalbum "Fictitious Nostalgia" åbnede Beastie Respond sit udlandseventyr op og har i 2013 spillet live-sets i England, Holland, Ungarn, Litauen og rundt om i Danmark.
Pladen blander tunge elementer og det rytmiske fokus fra et væld af basgenrer med 80'er-referencer hentet i funk, pop og rock. Resultatet kalder Tobias selv for eclectic synth wave - en stilart, hvor han sammensætter elementer, der ikke nødvendigvis hører sammen. Mens mange af trommerne er programmeret i Logic er næsten samtlige synths indspillet på analoge keyboards, og det har givet numrene et mere organisk liv.

I Red Bull Studio Copenhagen har Beastie Respond genindspillet to af numrene fra debutalbummet sammen med sit band The Fictitious Orchestra. Orkestret tæller udover gamle bandkammarater fra Teknisk Uheld også Rewolmer, der besøgte studiet tidligere med Thomas Knak. Sammen har de arbejdet på at gøre numrene endnu mere live og analog ved at håndspille trommer og bas og lagt ekstra keys og percussion på.

Lyt til VV10