Adam Tensta

Adam Tensta er et af Sveriges allerstørste hip hop navne og hans musikalske samarbejder tæller blandt andet svensk raps førstedame, Cleo, den unge, hypede ELLIPHANT, Spoek Mathambo, Asap Rocky, Susanne Sundfør og Lucy Love. Han bragte svensk hip hop til næste niveau i foråret, i Red Bull Studio Copenhagen med en flok af Sveriges hip hop elite og helt nye talenter.

Svensk hip hop ville næppe være det samme uden Adam Tensta - et ikon og en internationalt anerkendt kunstner med adskillge betydelige samarbejder på sit CV. Den produktive kunstner fik usandsynligt meget ros og omtale på det EMI /Virgin udgivede seneste album Scared Of The Dark fra 2011, som vakte genklang om den svenske urbane scene, i Europa og resten af verden.

Vi har haft æren af Adam Tenstas besøg flere gange. I foråret 2013 bragte han sammen med nogle af Sveriges største hip hop profiler Nästa Nivå til København. Et projekt som støtter unge rap- og sangtalenter. Fire uopdagede talenter fik mulighed for at tilbringe to døgn i Red Bull Studio Copenhagen sammen med Sveriges mest anerkendte hip hop producere og artister. Adam Tensta fortalte dengang om projektet:

Svensk hip hop har aldrig været mere vitalt end den er i dag. I et turbulent samfund er ordets magt og musik det mest betydningsfulde vi har. At kunne tilbyde indspilningstid i Red Bulls nye studie og coaching til unge talenter føles utroligt vigtigt og tilskyndende for alle os som er involverede.
 

Adam Tensta, Moms, Rawda Khadraoui, Ruggig, Gabriel Gebrail, Salla Salazar og Masse Salazar i Red Bull Studio Copenhagen til Näste Niveau. Foto: Johanne Fick/Red Bull Content Pool.

Näste Nivå udgiver et album i efteråret 2013 og vender tilbage til København med et nyt kuld håbefulde unge, hip hop talenter i foråret 2014.
 

Adam Tensta – Sh#t To Do (Tommy Tee Remix) (w. Eboi).