Suspekt: De 10 bedste albums i 2015

December 30, 2015

Suspekt har haft et helt exceptionelt år. Men hvem har gruppen selv lyttet til i 2015?

Suspekt har oplevet et år af nye superlativer i en allerede exceptionel karriere. Deres album 'V' er allerede en nyklassiker, og de har spillet foran rekordstore menneskemængder til både Red Bull Studios Live: #GADEKRYDS og på Orange Scene til Roskilde Festival. Men hvem har hiphop-trioen fra Albertslund selv været mest begejstrede for i 2015?

MellemFingaMuzik 'Militant Mentalitet'

"Drengene er fra Albertslund ligesom os, og de er den nye generation af hiphop lavet i Danmark. De fornyer genren, og kan noget, som ingen andre kan herhjemme. Det er en gruppe, vi bør sætte ekstremt pris på. Det er råt, hårdt og ærligt. Stor applaus til Branko og Stepz for den her skive. Danmarks bedste hiphop album i lang tid!"

Jeremih 'Late Nights: The Album'

"Soul in the hole: det giver lyst til bagknepperi, i hul nummer 1, 2 og 3! Det er liderligt og langsomt, det er luftigt og legende Jørgen Leth. Pikken bliver stiv til det her shit. Puzzy juice på LP. Fissesaft på pikken. En pipeline af sommersæd."

The Game 'The Documentary 2'

"Vanvittigt fedt comeback af den gamle sailor. Gangsterrap af bedste skuffe!"

R Kelly 'The Buffet'

​"Endnu bedre comeback! Bare starten er poetisk, sexy og slesk. Den gamle troubadur bevæger sig gennem himmel og helvede, hash og John Hitler. Man kan ikke tage fejl af kongen, han er kommet for at kneppe. Han er kommet for at pisse. Visse vasse, han kommer ud over det hele!"

Scarface 'Deeply Rooted' 

"Igen, igen, igen et comeback, der er fuldstændig sindsygt! Gangsterrappens Godfather leverer gennemførte ghetto kringler til bageriet... Lavet af pistoler og kokain, noget som alle tilføldigvis kan relatere til, for moneeeey!"

Kölsch '1983'

"Den nye konge af Ibiza - fuck David Guetta! Her har vi dansegulvets sande prisegemal. Danmark fornægter manden som river Europa rundt ved hornet. Vi har selv festet på utallige strandpromenader til den gode Rune, og det bliver absolut ikke værre med årene. 2 essential mixes på BBC radio 1 forklarer det meste, resten af det kan du lære ved ren afstraffelse på god gammeldags fransk maner." 

Fribytterdrømme 'Labyrintns Farver'

​"Det er ren heroin til dine sarte blodårer, udgivet på vores eget label Tabu Records. Det er gruppen, som fører syrerrock ind i dens nye æra. Det er et musikalsk trip, der læner sig op af Hendrix, Doors og heroinens mest udspilede aftner. Lyt til det, hvis du ligesom os er på et trip gennem livet. Sovs." 

Essence 'Prime'

"Produceret af Rune Rask himself. Første metal-album fra kongen af hiphop, som i virkeligheden startede ud med Iron Maiden og Slayer. Et masterpiece er kommet til live til alle metal-hoveder og godtfolk. De her drenge kan gå hele vejen på den internationale scene. Pikken er større end aldrig før, og vi spiller guitar på den." 

Justin Beiber 'Purpose'

"Vi kan ikke lige huske hvad den hedder, men det finder vi ud af nu... Nå ja, 'Purpose'... Den pureste pose! Nødesækken hænger løst på den purunger svend fra det amerikanske entertainer-cirkus. Vi håber, han ender sine dage som pornostjerne! En stjerne er han i hvertfald allerede, den dejlige flotte dreng." 

Michael Jacksons 'Bad' 

"Fordi vi hører den igen og igen. Den blir ved med at være udgivet hvert år på en ny måde inde i vores ansigt. Vi hører den sågar as we speak. Det er vores jule/nytårs-album, og det vil det aldrig stoppe med at være. Emil kan iøvrigt spille 'I Just Can't Stop Loving You' på sax. We love Michael Jackson!"

Læs et interview med Suspekt HER og se gruppens yndlings-tracks fra sidste år HER.

Foto: Charlene Winfred