7 danske udgivelser vi glæder os til i 2016

January 08, 2016

2016 ser allerede ekstremt lovende ud. Her er et par gode grunde til hvorfor: Se 7 udgivelser vi glæder os til i år!

Benal

Efter en strålende EP-trilogi er Benal (endelig!) klar med deres debut-album ’Nu’. Kombinationen af Benjamins frit-associerende, kreative rim og Alberts skarpe elektroniske produktioner er noget af det mest spændende der sker i dansk hiphop lige nu – hvilket bandet også viste til Vega-koncerten sidste oktober, hvor duoen spillede hele deres nye udgivelse.

ELOQ

Tingene står aldrig stille hos August Fenger aka ELOQ. I 2014 startede han sin egen klub Rumskib, og var med til at skabe Red Bull Studios Live #NYTING i Store Vega, mens han i 2015 havde enorm succes med projektet AV AV AV, der udover ELOQ betår af DJ Er Du Dum Eller Hvad og Unkwon. Men efter et helt år med den elektroniske trio AV AV AV, bliver det spændende at se den unge producer gør næste gang.

LISS

Der er nok få navne, der har haft en lige så stor udvikling i 2015 som Liss. Kvartetten bag det skæve pop-hit ’Try’ er blevet spillet af Pharell, og har præsteret at få pladekontrakt hos XL Records – så mon ikke succesen fortsætter i 2016? (Der var i øvrigt én person der forudså successen allerede i slutningen af 2014.)

Gilli

Er han Danmarks bedste rapper? Det er selvfølgelig svært at sige, men Gilli gjorde i den grad krav på kronen i 2015 med ’Orale’ og ’C’est La Vie’, to tracks der både var kæmpemæssige hits og samtidig rykkede ved, hvad dansk gade-rap kan. Han har lovet en EP i år, med single ude i næste uge, og holder også en stor solokoncert i Amager Bio til februar.

Okapii

Den afrikansk-inspirerede pop-duo der består af Mads Oustrup og Alex Rita har længe fascineret os, og vi har glædet os til den nye udgivelse siden de var i Red Bull Studios Copenhagen. Nu skulle den endelig være klar – men i mellemtiden kan du jo læse dette interview med Alex Rita.

Chinah

Tingene er gået hurtigt for Chinah. Et enkelt track var alt der skulle til, så blev de omtalt på blogs verden over, og var pludselig et af de mest hypede navne fra Danmark. Heldigvis er gruppen meget mere end blot hype – et lyt til musikken og man er i et tåget, vidunderligt musiklandskab, man aldrig vil væk fra igen.

Hakky

Hakky er et levende bevis på, at popmusik sagtens kan have lige så meget kant og attitude som et hiphop-track. Hør bare den nye single ’Netflix & Chill’, og se om den ikke får frosten på dine ruder til at smelte!

Se fem musikalske oplevelser, vi glæder ost il i 2016 her.